Title Image

70’erne er flyttet ind // Planthangers

planthanger_haengende _planter_green_diy

70’erne er flyttet ind // Planthangers

70’er inspirationen er over det hele – nu er den også flyttet ind i min stue. I modsætning til tidligere 70’er trends, som vi jo ser igen og igen i modebilledet, er denne også rykket ind i boligindretningen.

Måske er det fordi vi ville ønske vi kunne synge “war is over”. Måske er det den længerevarende fascination af håndarbejde og godt håndværk, der startede ved strikning, og nu er nået til 70’er klassikerne: patchwork og vævede vægtæpper. Måske er det en forlængelse af den længsel efter mere ægthed og tyngde i materialevalg, man har kunne se den sidste stykke tid: marmor, kobber, terracotta.

Men den 70’er-trend, der er rykket ind i boligen, er ikke den flower-power inspiration, som vi ofte har set i modebilledet. Det er den mere voksne stil. Gennerationen der var for gammel til ungdomsoprøret, og havde travlt med at tjene penge og få hjemmet, de nye familiemønstre og ligestillingskravet til at fungere.

Keramik, vægtæpper og patwork. Hængende urtepotter, plantestativer og de storbladede stueplanter. Også de tunge farver er tilbage… dog i moderate mængder og omgivet af meget hvidt.

Stueplanterne bliver hævet op – ikke bare bogstavligt i hængende urtepotter (planthangers) og krukkestativer, men også overordnet som en mere aktivt del af indretningen.

Men man skal ikke gå all-in på 70’er stilen… der er vi blevet mere minimalistiske, nordiske og lettere i stilen siden vi er gået ind i det nyt årtusinde. Gode stylingtips: kombiner nyt og gammelt; gå efter loppefund der har sjæl og historie; tænk enkelt, let og lyst, når du placere den lidt “tungere” 70’er keramik; kombiner gerne det tunge keramik med det lettere glas eller enklere og lyse keramik.

Den topmoderne 70’er keramik kan findes både originalt på loppemarkeder, genbrugsbikser osv, men man kan også finde rigtig meget virkelig smukt nyt keramik. Fx lige her. Jeg har selv arvet noget meget smukt keramik (se billederne nedenfor), men de små krukker/kopper fra Studio Arhoj (nederste billede) står højt på ønskelisten når nyt og gammelt skal mikses.

Hvis man pludselig får behov for planthangers – hvilket jeg godt kan få, når de gode ideer og rastløsheden er svære at styre – så må man jo i gemmerne, og se hvad man har der. Træperlerne kan fås i mange forskelige størrelser og former i mange hobbyforretninger (helt sikkert i Panduro). Alt efter hvilken slags krukke eller glasvase man vil hænge op, kan man jo variere farver og tykkelse på snor og størrelser på perlerne. Personligt synes jeg at neonfarver – særligt pink – er et perfekt match :)

Hvis du ikke er så meget til DIY-projekter, men gerne vil hive lidt 70’er trend ind i indretningen, kan du finde fine krukker, hængende urtepotter og plantestativer her. Smukt keramik fra fx. Studio Arhoj kan du finde her.

planthanger_haengende _planter_green

peones_peoner_keramik_vase_blue_genbrug

peones_peoner_keramik_vase_blue

Studie_arhoj_keramik_stilleben

 

No Comments

Post a Comment