Title Image

Danish Fashion Now // Stilikoner eller plakatsøjler

danish_fashion_now_dansk_design_mary_4

Danish Fashion Now // Stilikoner eller plakatsøjler

Du kan stadig nå denne smukke, inspirerende og øjenåbnende udstilling lidt endnu – lige til september. Her er fokus på mode som alt andet end et øjebliksbillede – ikke bare en historieløs forbrugsvare. Chris Pedersen, der står bag udstillingen, viser den store bredde i moden. Fra streetstyle til catwalk pieces.

“Danish Fashion Now fejrer den enorme kreativitet og vitale power blandt designere og stilikoner herhjemme disse år.” siger Mads Damsbo, Direktør Brandts.

Moden i dag er fuld af storytelling. I sig selv fortæller den om den tid vi lever i. Mens dem der bærer tøjet fortæller en del af deres egen historie. Den moderne kultur er visuel, og billedet har fået total magt. Moden er blevet et effektfuldt sprog i det visuelle medie.

Udstillingen fremhæver nogle stærke personligheder med en tydelig personlig stil. De ligger ikke under for modebladendes diktatur eller sæsonernes hurtige skiften. De klæder sig på udfra eller til en særlig følelse – eventyr, power, legsyge… Hvor finder du din energi? Hvad er dine værdier? Det er spørgsmål vi kan besvare ved det tøj vi bære – den personlige stil vi har. Det gælder ikke kun disse udvalgte personligheder – det ligger åbent for os alle. Det inspirere udstillingen til – og det er jeg ret vild med. Det er nemlig en meget bæredygtig måde at omfavne moden på. Hvis du kender din egen stil og ved hvilken historie du vil fortælle, kan du undgå mange fejlkøb, og det samme tøj kan bruges flere gange, i forskellige kombinationer og til forskellige tider.

Et per udpluk blandt de udstillede personlighederne:

Margrethe Vestager: Hun står ved at hun er en kvinde, med kvindelige værdier. Det betyder meget, for den måde hun klæder sig på. Samtidig gør hun gør det med en fantastisk og beundringsværdig power.

Henrik Vibskov: Han er tydeligvis kunstner. Det står han ved, og hans historie er inspirerende. Han har også udformet en del af udstilingens scenografi.

Mads Nørgård: For Mads Nørgård er gaden og gadens kultur en klar inspiration. Han beskrives som en begavet købmand – i ordets aller bedste betydning.

Designerne inspirerer både umiddelbart ved deres kollektioner, og mere dybdegående ved små film om deres proces og deres drivkraft. Jeg havde desværre ikke ro til at se alle filmene, og drømmer om, at de bliver udgivet som fx. podcasts når udstillingen er slut.

Det er virkelig svært at tage fyldestgørende billeder af udstillingen – den skal opleves. Find mere info her.

 

danish_fashion_now_dansk_design_mary_1

danish_fashion_now_kjole_mary_2

danish_fashion_now_kjole_mary_3

danish_fashion_now_dansk_design_mary_2

 

No Comments

Post a Comment