Title Image

Den der julestemning // Inspiration til enkel julepynten

Enkelt_julepynt_stjerner_traditioner

Den der julestemning // Inspiration til enkel julepynten

Jeg kan rigtig godt lide julepynt… jeg elsker, at have tid til at lave det… men jeg bryder mig ikke om for meget “rod i hjørnerne”, så der bliver julepyntet med måde herhjemme. Enkelt, simpelt og uden for mange farver. Jeg finder gerne på lidt nyt hvert år, men jeg kan aller bedst lide den pynt, der har en historie, og som kommer frem år efter år. 

Jeg har julepynt fra London, Göteborg og Hong Kong. Der er hjemmelavet julepynt, og der er særlige sager, som jeg har fået af særlige veninder.

Det er en svær størrelse den der julestemning – det er vel for den vi pynter op… altså for at komme dertil. Julen er en modsætningsfuld tid. Den er en hyggelig tid, med masser af arrangementer og ting der skal gøres. Men alt den hygge kræver overskud. Tid, ro og kærlighed. Hvis man har god tid og overskud, er det rigtig hyggeligt, at tage på julegaveindkøbstur. Men hvis man ikke har tid og overskud, kan det blive til en uoverkommelig bekymring.

Hvis man har en skøn familie, er det en dejlig tid – men hvis familien ikke er som man ønsker, kan det være en sorgfuld tid.

Hvis man har en god økonomi og tag over hovedet, er det en tid fuld af spændt forventning. Hvis ikke det er sådan, kan tiden betyder spændingsfuld bekymring.

Jeg synes, jeg bliver særlig opmærksom på menneskers nød omkring mig, når det bliver december – og det kan være ganske hårdt. For det er ikke altid, man har mulighed for at hjælpe; det er ikke altid at man har overskuddet til at hjælpe; og lige meget hvad, kan man ikke fixe det hele. Hvor meget man end ville. Og det kan i hvert fald fylde mig med en anelse tristesse i adventstiden. Så for mig er julestemning ikke bare glæde og håb om noget nyt, men også melankoli med en snært af magtesløshed.

Inden d. 24. håber jeg dog at nå dertil, hvor jeg kan lægge melankolien og magtesløsheden i nogle stærkere hænder end mine, og glæde mig over nåden, håbet og kærligheden.

 

Enkelt_julepynt_diy_messing_hjerter_1

Enkelt_julepynt_keramik_julemarked

Enkelt_julepynt_diy_paper_dimond

Enkelt_julepynt_diy_hvide_stjerner

Enkelt_julepynt_enkelt_julestemning

Enkelt_julepynt_diy_perler_snefnug

Enkelt_julepynt_diy_paper_dimond

Enkelt_julepynt_laerkegrene_lys

Enkelt_julepynt_is_krystaller_hækling

Enkelt_julepynt_diy_messing_hjerter

julepynt_2015_bjelde_leather_1

 

No Comments

Post a Comment