Title Image

Google fonts – free – for download

Google_free_fonts

Google fonts – free – for download

Når man arbejder med grafisk design til web, har det med typografien altid været en udfordring. Enten skal alt tekst laves til billeder, for at man kan bruge sin yndlingsskrift, da det jo ikke er alle der har alle verdens skrifter liggenede, hvilket betyder at man ikke kan søge i teksten. Hvilket jo er et problem søgemaskinemæssigt.  Eller også skal man vælge, imellem en af de få fonte der er websafe (det betyder at skriften er så udbredt, at det må forventes at 80-90 % af alle computere har skriften installeret), hvilket har betydet, at der på de fleste websites bruges Verdana eller Arial. Dette giver ikke den store kreative frihed, og en meget lille variation i det skriftbillede der ses på nettet.

Men nu er der sket en udvikling. Google står bag udvilklingen af 629 fontfamilier, under navnet Google fonts. Disse skrifter er gratis og ligger tilgængelige på nettet. For den almindelige it-bruger, er det ikke nødvendigt at downloade fontene for at se dem på en website. For os der designer hjemmesider, laver mockups osv. er det muligt at downloade fontene til vores desktop. Disse fonte kan altså uden problemer bruges på websites.

Der er selvfølgelig både gode og dårlige fonte imellem – jeg har kikket en del af skrifterne igennem, og fundet nogen jeg synes er ret fine og anvendelige.

Det er dog lidt  af en opgave at få skrifterne ned på sin Desktop, så de er til at arbejde med, når man ikke er webudvikler. Til det skal man downloade et program der hedder SkyFonts, hvor du i første omgang kan se og downloade fontene til computeren. For at få fontene ind i fx Font Book, og dermed videre ind i de programmer man gerne vil bruge skrifterne i, kræverne det at man lokalisere fontene og flytter dem ind i sin “font mappe” under Library. På mac’en ligger der et lille SkyFonts logo oppe i topbaren, når man har instaleret programmet. Først trykker man på det lille ikon. Herunder trykker man på “Manage Service” – nyt vindue, hvor man trykker på “Manage”. Nyt vindue – hvor man trykker på “Open Google Font Folder”. Herfra kan du flytte skrifterne derhen, hvor du har dine øvrige skrifter liggende.

Adobe har også åbnet lidt op for deres font-katalog – hvilket jeg vender tilbage til en anden dag.

Google_fonts_free

No Comments

Post a Comment