Title Image

Hårbånd med broderi // Mindfull eller langsommeligt

Broderi_hairband_embroderi_turban

Hårbånd med broderi // Mindfull eller langsommeligt

Man giver tingene et nyt navn, og pludselig er det ok igen, at tale om de gode gamle dyder. Jeg synes det er skønt. Har i hørt om “nudging”? – det er stort indenfor markedsføring. Det handler om, at få mennesker til at ændre deres adfærd. At få dem til at gøre det, som man synes ville være bedst for dem (eller for produktet man gerne vil sælge), ved at give dem et lille ’puf’ (nudge).

Jeg siger det bare: det er en disciplin mine bedsteforældre er eksperter i. På vestjysk har man endda et ord for det (måske er det i virkeligheden bare et gammelt dansk ord): at nøde. Det er det der foregår, når din farmor for tredie gang sender fadet med kringle rundt :)

Mindfull er et andet eksempel. Man kunne vel godt hævde, at “langsommeligt” er et godt gammelt begreb, der dækker over det samme. At lade ting tage den tid de tager, uden at ens hoved allerede er i gang med, at planlægge det næste træk. Det der har værdi for os, må gerne tage tid – det må gerne fylde og optage plads i vores liv.

Hvad mon det næste nye store… hentet fra vores bedsteforældres generation bliver?

Jeg synes det er fantastisk, at også de gode gamle syslerier er kommet på mode igen. Det kræver langsommelighed. Det er efterhånden et par år siden, vi sagde goddag igen til strikning. Jeg glæder mig over at hækling, vævning af vægtæpper og nu også broderi er fulgt efter.

Det har også sat sit præg på modebilledet – juhuu. Personlig stil og holdbare styles er så meget mere bæredygtigt. Men det er ikke i den gammeldags udgave, vi ser de gamle håndværk – heldigvis. De er, ligesom de ovenstående begreber, blevet tilrettet og formet efter vores tid og virkelighed.

Broderiet kommer i et mere enkelt, moderne og stramt udtryk, gerne kombineret med nye og mere sporty materialer. Selv har jeg eksperimenteret med strech-hårbånd med broderi. Processen er sjov og resultatet er jeg selv ret vild med.

Se også hårbåndet på Etsy.com – håber snart der kommer flere :)

broderi_embroideri_syslerier_handarbejde

Broderi_hairband_embroderi

Broderi_hairband_embroderi_strech

Broderi_hairband_embroderi_flower

hairband_embroidery_strech

 

No Comments

Post a Comment