Title Image

Historien om hjertet

Engelhardt_hjerte_gadeskilte.jpg

Historien om hjertet

Gadeskiltene i Gentofte har den smukkeste skilte-typografi jeg nogensinde har set – fantastisk at være opdraget i den tradition. Ikke at jeg på nogen måde kan gøre ham kunsten efter, men værdierne bag er til stor inspiration. Da jeg gik på arkitektskolen blev der ofte refereret til Engelhardt og Bindesbøll (hans læremester), jeg har i flere omgang studeret typografien til Gentofte kommune, men jeg havde helt glemt den igen.

Engelhardt begyndte at tegne typografien i 1923. Den er følsom, personlig og med en utrolig høj læsevenlighed. Desværre tegnede han ikke tal til alfabetet – hvilket man kan se problemerne i på de nederste billeder. Senere er der udviklet tal der matcher alfabetet.

Historien om det lille hjerte. Hjertet med bogstaverne KVE blev tidligt Engelhardts signatur (det ligger ligesom i navnet). Ved at udskifte prikkerne over i og j med det lille hjerte sikrede han, at hans lille signatur optråtte ganske ofte, da “vej” optræder tit på gadeskilte. Nogle beskriver hjertet som et symbol på det evige og kærligheden, men i virkeligheden var det vist mere af excentriske årsager. Det var nemlig ikke bare på gadeskiltene det optrådte – det optrådte alle de steder Engelhardt kunne få plads til det.

Knud Valdemar Engelhardt (1882-1931), født på Frederiksberg. Arkitekt, designer og bogtrykker.

 

Engelhardt_hjerte_kve

 

 

skilte_gentofte_hellerup

Gentofte_vejskilte

 

 

No Comments

Post a Comment