Title Image

Kvinder der kæmper – på Netflix

Kvinder der kæmper – på Netflix

Det handler om kvinder. Skønne kvinder, modige kvinder, stærke kvinder. Kvinder der kæmper – ikke at forvæksle med kvindekamp. For kvindekamp er vi ved at være lidt træt af… fordi det handler mest om kvoter og nærmest per definition er blevet til en kamp mod mændende.

Jeg er helt vild med kvinder der kæmper. Når vi kvinder kæmper for det vi vil og det vi drømmer om. Når vi kæmper for retten til at leve det liv vi drømmer – ikke det liv andre diktere. Men det er den samme kamp alle mennesker kæmper.

Jeg er også ret vild med serie om kvinder der kæmper. Er begyndt at se Bomb Girls på Netflix. Her kæmper de for en bedre verden. De kæmper for hinanden – ofre endda noget for hinanden. Måske er det noget af det vi har glemt i nutidens kvindekamp – at kæmpe for hinanden, mænd og kvinder, og sætte os selv lidt til side. I Bomb Girls kæmper de mod normerne, fortiden, forældrene, deres egne nedarvede forestillinger, hinanden og nogen gange mændende.

En anden serie jeg er begyndt at se er Orange is the new Black – her er der også kvinder der kæmper. De kæmper med næb og klør. De kæmper med næver, de bruger tøse tricks og hiver i håret, men de kæmper også nogle seriøse kampe med sig selv. Der bliver vendt op og ned på klasser og social status. Orange is the new Black fortæller nogle sjove og interessante skæbnehistorier – og kvindernes kamp er på alle måde interessant at følge.

bombgirls2

Orange-is-the-New-Black-02-poster1-e1374452170612-959x1024

No Comments

Post a Comment