Title Image

Når farven får en anden lyd // Stærk kunst på Louisianna

louisianna_udstilling_farve_Richard_Mosse_pink_5

Når farven får en anden lyd // Stærk kunst på Louisianna

Hvad betyder en farve? I min verden er det indiskutabelt – farven betyder virkelig meget. Dette understreger foto og videoværket “The enclave”, på en skræmmende, dramatisk, dog virkelig smuk måde.

Richard Mosse, der står bag værket, har brugt en særlig militær overvågningsfilm, der gør alle de grønne farver røde. Værket er en mellemting mellem kunst og dokumentar, hvor borgerkrigen i det østlige DR Congo skildres. På en og samme tid, er det både den røde farven der gør billederne virkelig smukke og virkelig skræmmende. Når den normale velkendte grønne farve er skiftet ud med den powerfulde og dramatiske røde, får det vi ser på et helt andet fokus, en berettiget opmærksomhed. Den trygge grønne farve vi plejer at sætte vores lid til er væk – virkeligheden bliver på en mærkelig måde tydeligere.

Det er virkelig stærke, skræmmende, bevægende og mærkeligt nok livsbekræftende billeder. Livsbekræftende fordi fighter-viljen og modet skinner stærkt igennem. Udstillingen, du kan se på Louisianna varer indtil d. 25. maj, så du kan sagtens nå det endnu.

louisianna_udstilling_farve_Richard_Mosse_pink_2

louisianna_udstilling_farve_Richard_Mosse_pink_3

louisianna_udstilling_farve_Richard_Mosse_pink

louisianna_udstilling_farve_Richard_Mosse_pink_4

No Comments

Post a Comment