Title Image

Nørderne vinder frem // Weekendavisen

weekendavisen_inspiration_norder

Nørderne vinder frem // Weekendavisen

Med tre små børn er der sjældent tid til at læse avis, og Søndagsberlingeren er blevet en romantisk drøm, der betyder god tid og ro… og det forbliver ofte ved drømmen. I denne weekend har Weekendavisen ligget på spisebordet og fristet med en masse spændende, inspirerende og dybdegående indhold. Og jeg har har faktisk fået læst en del i den.

Jeg er vild med nørder – og Weekendavisen er fuld af nørder. Politiknørder, musiknørder, kulturnørder, kunstnørder, videnskabsnørder… ofte kaldet forskere… bognørder og mange flere. Derfor er jeg ret vild med weekendavisen. Her er i sandhed ingen leflen for flertallet og den brede holdning. Her må man gerne være særlig og nørdet, sætte sin faglighed højt og være ekskluderende overfor andre, der ikke er lige så godt inde i stoffet som en selv. Befriende og virkelig inspirerende.

Jeg er en nørd… Og selvom jeg skriver, at jeg er vilde med nørder, er det ikke ensbetydende med, at jeg er gode venner med min egen nørd-identitet. Jeg troede, at det ville være nemmere, at være som alle andre. Jeg har tilpasset mig og orienteret mig efter flertallet. Men jeg kan ikke holde til det. Det stresser mig, at skulle stille flertallet tilfreds, og søge anerkendelsen i kvantiteten i stedet for kvaliteten.

Det bliver heldigvis nemmere og nemmere, at stå ved at man er en nørd. Nørd-kulturen trender nemlig lige nu. Men ikke på en ekskluderende måde, hvor nørder kun vil tale med andre nørder, der er lige så meget inde i et område som dem selv, og insistere på at tale i koder, så kun ligesindede kan være med. Nej, det er tale om en mere inkluderende kultur. Her er der stor respekt for forskelligheden, fagligheden, andres viden og kompetencer. Her hyldes det særlige, fordi vi som individer er helt særlige, værdifulde og fantastiske. Det handler ikke om, at der skal kræves særstatus eller tages særlige hensyn, tværtimod! Sammen er vi stærkest, forskellige som vi er.

Nørder er en trend med trend. Bæredygtighed er nemlig også noget der trender lige nu. En tendens som forhåbentlig bliver til en selvfølgelighed… så det bliver til levet virkelighed. Og hvis der er noget, der er bæredygtigt så er det nørder… her findes personlig stil, holdbar viden og passion.

No Comments

Post a Comment