Title Image

Simple living – med design og kreativitet

simple_living

Simple living – med design og kreativitet

Simple living er en stor trend lige nu. Men det er en svær deciplin – for hvad betyder det at leve livet simpelt? Vores selværd og identitet afhænger  mest af alt af hvordan andre ser os og de ting vi har – det er en løgn, vi har levet på længe. Vi løber efter materielle ting; kollegaernes og venindernes anerkendelse; det store og betydningsfulde netværk; den vigtige karriere. Vi skal vise verden, at vi kan det hele, magte det hele, nå det hele – gerne på samme tid. Men det kan vi ikke. Flere og flere begynder at sætte ord på den tomhed og frustration de føler. Livet må være mere end dette marathonløb efter materielle goder og anerkendelse. Mon der er noget dybere og mere betydningsfuldt jeg går glip af?

Simple living handler om at vælge. Vælge hvad der er vigtigst i vores liv, og så bruge vores tid og ressourcer der. I praksis handler det om at rydde ud, forbruge mindre og genbruge mere. Udfaldet skulle gerne være, at få en bedre balance mellem krop og sind. Men vi skal passe på, at dette ideal ikke blot bliver endnu en ting vi løber efter, samtidig med at vi fortsat løber efter de ting vi løb efter før.

Selvom det umiddelbart lyder sådan – når man taler om mindre forbrug og mere genbrug – bliver det ikke nødvendigvis billigere at leve simpelt. For kvalitet og bevidste valg koster. Det gælder både mad og møbler. Man bliver fx nødt til at vælge kvalitetsmøbler, hvis man skal kunne holde ud at kikke på dem i mange år. Simple living handler nemlig ikke om, at vi skal bo i en jordhule, og at vi ikke må omgive os med smukke ting. Jeg er vild med smukke ting, og kan ikke undvære den værdi som kunst, kreativitet og godt design giver. Men vi skal ikke forbruge bevidstløst og tilfældigt. De ting vi omgiver os med, skal betyde noget og have en værdi for os.

Jeg synes desværre at flere bolig- og modeblade udnytter ordet i samme grad som “minimalisme”. Men Simple living et er jo ikke bare en ny måde at indrette sit hjem på – det er en ny måde at indrette sit liv på.

Life is simple, not easy.

 

 

No Comments

Post a Comment