Title Image

Superkilen – super lækker legeplads

superkilen_legeplads_norrebro_bakke

Superkilen – super lækker legeplads

Her kommer det første af to indlæg om legepladser. Vi var på Nørrebro i weekenden – i høj sol og blå himmel. Det var skønt – dejligt at mærke at foråret kommer. Det er umiddelbart en lang tur fra Amager til ydre Nørrebro for at komme på legeplads. Men vi kan godt lide udflugten, opdagelsen og at blive inspireret af nye steder – både børn og voksne.
Superkilen ligger mellem Mimersgade og Mjølnerparken – i forlængelse af den røde plads. Det store legeområde ligger i forbindelse med den grønne cykelrute fra Emdrup til Valby.
Legepladsen er for børn i mange aldre – også dem der har rundet de tredive. Der er plads til både cykler, løbehjul og skateboards. Der er gode muligheder for at sidde og nyde solen eller en madpakke hvilket rigtig mange gør. Pladsen er fuld af liv.
Arkitektonisk er pladsen skruet rigtig godt sammen. Pladsen er gennemtænkt på en sådan måde, at den faktisk virker. Den forsøger at fortælle historien om et mangfoldigt område, hvilket jeg faktisk også synes lykkes. Pladsens elementer er importeret fra forskellige steder i verden. Springvandet er fra Marokko. Der er en traditionel bænk fra Mexico. Skakbordene er fra Bulgarien.

superkilen_legeplads_norrebro_marokko

superkilen_legeplads_norrebro

superkilen_legeplads_skilt

superkilen_legeplads_norrebro_skak_bord

superkilen_legeplads_norrebro_skilt

superkilen_legeplads_norrebro_palme

superkilen_legeplads_norrebro_cykle

cykel_superkilen_legeplads

skate_superkilen_legeplads_cykel

skate_superkilen

superkilen_legeplads_norrebro_farve

superkilen_legeplads_norrebro_bakken

Post a Comment