molotow farve tryk textil at fejle

At lave fejl…

Nogle af de største opfindelser er startet med en fejl. En af de mest kendte historier er nok den om penicillinen, men den historie må du selv google dig frem til.

En anden er pacemakeren: “The pacemaker was a screw up that would ultimately save millions of lives” from Failed it! by Erik Kessels, sagt om Professor Wilson Greatbaths arbejde.

Nogen vil endda sige, at man ikke kan skabe nyt og få nye ideer, hvis ikke man formår at sætte sig fri fra frygten… i almindelighed, men i særdeleshed for at fejle. 

“To live a creative life, we must lose our fear of being wrong.”
Joseph Chilton Pearce

En af forudsætningerne for kreativiteten er: ikke altid at være så optaget af målet. Når vi går i gang med et projekt har vi ofte en ide om hvor vi skal ende. Mange gange arbejder vi endda efter en form for opskrift.

Men der hvor magien sker er, når vi giver slip på det kendte. Når vi sætter den rationelle og analytiske tænkning på pause – eller giver vores hoved så meget ro, at nogen af alle de indtryk vi har samlet, får lov til at lande. 

Vores hjerte – drømmene, længslerne og historierne – for mulighed for at få et udtryk.

Men det er svært. Vi er ofte helt spændt fast, i det der føles trygt, uden chance for at miste kontrollen.

I går, da jeg var ved at fylde nyt farve i nogle af mine Molotow-penne, fik jeg ved en fejl, hældt en masse farve ud, som jeg ikke rigtig kunne få tilbage igen i penne.

Jeg begyndte, at lede efter muligheder for, at bruge dette farve – hurtigt. Nu er jeg så heldig at have et krearum, hvor der altid ligger en masse materialer i bunker, og alle mulige rester “flyder” på hylder og borde. Så jeg fik fundet et blank stof-net, fik klippet bogstaverne fra min datters navn ud i en rest klæbende folie jeg havde liggende, og så fik sprøjtet noget farve i et fint tilfældigt mønster ud over stofnettet.

molotow farve tryk textil
molotow farve tryk textil