Title Image

Det er ikke kune børn der har brug for skattekister…

Skattekiste_kreativ_notebook_notesbog

Det er ikke kune børn der har brug for skattekister…

Som barn havde jeg særlige æsker og et syskrin, hvor jeg gemte nogle små ting som var særligt fine… Mine børn gør det samme. Gemmer på små ting, der ikke ser ud af meget og som er svære at kategorisere, men som alligevel har en helt særlig betydning.

Der er forskelligt fra barn til barn, hvad det er de gemmer og hvilken form det har. Farver, former, overflader, materialitet inspirere os. Måske ikke på sådan en konkret måde, men på en mere uforklarlig måde. Vi vil bare helst ikke smide de små skatte ud… men vi ved heller ikke hvor vi skal gøre af dem.

Jeg har lavet en skattekiste. Ud over at hele mit hobbyrum er fuld af større eller mindre skatte, som jeg ikke kan skille mig af med, har jeg lavet en lidt mindre skattekiste. Her har jeg lagt min notesbog, farvet tape, nogle yndlingstuscher, farverige klistermærker, farveblyanter, en saks og lidt andre smukke sager.

Det er lidt en lille verden af forsvinde ind i. En verden af ord, tegninger, doodles og farvedryp. En skatte kiste som ikke bare indeholder værdifulde små sager, men også en masse værdifulde tanker. Store tanker, små tanker, lette tanker, tunge tanker, kreative tanker, frustrerede tanker, triste tanker, taknemlige tanker… mine tanker.

Jeg tror der er noget værdifuldt i langsommeligheden og fordybelsen ved håndskriften og indholdet iskattekisten. Vores liv er fuld af hurtige mails, kvikke statusopdateringer og lette likes. Her går det stærkt – strømmen flyder afsted og vi flyder med. Vi har brug for en modvægt for at kunne mærke os selv. Langsomligheden og fordybelse tager i sagens natur tid, men den tid må du gerne tage – du må nemlig godt tage plads i dit eget liv.

Jeg har skrevet lidt mere om kreative pauser her, hvis du er interesseret.

 

notebook_journaling_skattekiste_notesbog

IMG_6672

Hay_office_surplies_journaling_skattekiste_notesbog

notebook_journaling_scribble_notesbog

notebook_journaling_scribble_notesbog

 

No Comments

Post a Comment