Title Image

Er du modig? // Steve Jobs og Brené Brown

Er du modig? // Steve Jobs og Brené Brown

Hvad betyder det at være modig? Modig: engelsk “courage”. Det engelske ord “courage” stammer fra det franske ord “coeur”, der betyder hjerte; eller det latinske ord “cor”, der også betyder hjerte.  At være modig handler om, at være tro mod sit hjerte – leve efter det. Tør du være modig? Tør du stå ved dine drømme? Tør du lytte til dit hjerte? Tør du vove dig derud, hvor du risikere at fejle?

Under skriveblokaden er der nogle citater om kreativitet, der er blevet rigtig vigtige for mig:

“Creativity is just connecting things. When you ask creative people how they did something, they feel a little guilty because they didn’t really do it, they just saw something. It seemed obvious to them after a while. That’s because they were able to connect experiences they’ve had and synthesize new things.” Steve Jobs

“There is no innovation and creativity without failure.” Brené Brown

“Vulnerability is the birthplace of innovation, creativity and change. It’s also the birthplace of joy, faith and connection. To creatie is to make something that has never existed before. There’s nothing more vulnerable than that.” Brené Brown
Steve Jobs minder mig om, at alting ikke altid kan og skal forklares. Min hjerne arbejde konstant på højtryk “connecting the dots”. Og selvom ingen af mine nærmeste, på nogen måde ville bruge ordet doven om mig, så er det min største frygt. At jeg skal se doven ud. At dem der ser det hele udefra, og ikke er inde i mit hoved, tænker “hvad bruger hun dog tiden til”, “laver hun overhovedet noget fornuftigt”.
Og det bringer mig videre til Brené Brown… for den frygt er helt utrolig sårbar at indrømme og stå ved. Brené Brown har så mange skønne, fantastiske, frisættende og udfordrende ting at sige om at fejle, sårbarhed, skam, kreativitet og at leve hel-hjertet. Ja, det hele hænger sammen. Hvis du vil vide mere om det, er der mange videoklip at finde på YouTube og to fantastiske Ted-talks. Hendes bog “Daring greatly” ligger og venter på mig som lydbog – glæder mig til at komme i gang.
Mit hoved er også lige nu fuld af en masse ideer. De fleste er ufærdige; nogen kæver en del skitser og eksperimentering; nogle er lige ved at lande. Men at gå i gang uden et klart defineret formål, det er angstprovokerende… Men jeg vil udfordre mig selv. Turde at fejle og gøre forsøget.
No Comments

Post a Comment